onsdag 1 maj 2013

Hamburgare med hembakta bröd


Hamburgerbröd: 5 dl laktosfri mjölk / 75 gr jäst / 50 gr rumstempererat smör / 1 msk havssalt / 750 gr vetemjöl special / mjölk till pensling / sesamfrö

Häll den kalla mjölken i en degbunke lös upp jästen och ha i övriga ingredienser. Arbeta degen ca 10-12 minuter, låt degen sedan vila ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på bakbord och dela i 16 delar, rulla runda bröd och kavla sedan ut dem till hamburgerbröd. Lägg bröden att jäsa på plåt under bakduk ca 1-2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med mjölk och strö på sesamfrö, grädda bröden ca 8 minuter till de fått fin färg.


Hamburgare: 125 gr nötfärs per portion. Smaksätt med colemans senapspulver / örtsalt / peppar / hickory smoke

Blanda ihop ingredienserna och smaka av. Grilla ca 5 minuter på vardera sida på het grill.

Hamburgerdressing till 2 personer: 1 dl laktosfri creme fraiche / 1 tsk fransk senap / 1 msk HP-sås / 1 msk chilisås / 1-2 msk bostongurka / 1 tsk chipotlesås

Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och smaka av.


Lägg ihop hamburgaren med det du vill ha, dagens blev med nässelpesto på brödet, sallad, tomat, grön sparris, chipotlesås och hamburgerdressing. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar