måndag 4 mars 2013

Paj med smak från medelhavet


Det finns paj och det finns paj, det här är ett bra och enkelt grundrecept. Sätt ugnen på 200 grader.


Äggstanning: 2 stora ägg / 1,5 dl laktosfri vispgrädde / 1 dl laktosfri mjölk / 2 tsk kryddor från inlagda torkade tomater (i olja)
Pajdeg: 3 dl vetemjöl / 150 gr laktosfritt smör / 1-2 msk kallt vatten

Fyllning: 1-2 broccoliblommor / 3 champinjoner / 100 gr fetaost / 3 dl riven ost / 2 skivor seranoskinka / oliver / soltorkade tomater / färska tomater


Börja med pajdegen. Lägg alla ingredienserna i en matberedare och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen i en pajform och låt den gå upp på kanterna. Ställ pajformen i kylen ca 30 minuter.

Klä kanterna med folie och nagga pajbotten.  Förgrädda pajskalet ca 10-15 minuter.


Dela upp broccolin i små buketter och förkoka dem några minuter. Låt dem rinna av. Dela ner champinjoner, skär fetaosten i kuber, strimla seranoskinka och soltorkade tomater. Skär de färska tomaterna i skivor.
Lägg den rivna osten i botten på pajen. Lägg övriga ingredienser ovanpå osten.
Vispa ihop äggstanningen och häll den över pajen.


Grädda pajen i ca 35 minuter, servera pajen ljummen gärna med en sallad till. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar