lördag 23 mars 2013

Inlagd sill


Inlagd sill, lika gott till påsk, jul och midsommar ;-)


Lag: 2 dl ättikssprit / 4 dl vatten / 6 dl socker
400 gr saltfillfileér / 2 dl grovhackad rödlök / 1 dl grovt skuren purjolök / 1 tunt skivad morot / 1 msk hel kryddpeppar / 1 msk hel vitpeppar

Vattna ur sillfileérna ca 12 timmar.
Blanda ättikssprit, vatten och socker i en kastrull. Låt lagen koka upp, rör så att sockret smälter. Dra lagen från värmen och låt den kallna.


Skär sillen i bitar och varva sill, grönsaker och kryddor i en burk. Häll på den kalla lagen och låt sillen stå i kylskåp ca 4-5 dygn. Sillen håller sedan 1-2 veckor i kylskåp. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar