tisdag 12 mars 2013

Fullproppad dinkellimpa


Sugen på bröd i morgon bitti utan kladd, utan jäsning? Ingredienserna rörs snabbt ihop, sen whoops in i ugnen :-)

4 dl dinkelmjöl / 1 dl bovetemjöl / 2 dl havregryn / 1 dl linfrön / 1 dl solrosfrön / 1 dl pumpafrön / 2 tsk bikarbonat / 2 tsk flingsalt / 3 ananasringar / 3 msk honung / 4,5 dl naturell laktosfri yogurt
Blandade frön och flingor till dekoration.


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång 1-liters form.
Blanda alla torra ingredienser i en degbunke, hacka ananas och blanda ner tillsammans med honung och yogurt och rör om ordentligt (antingen med degblandare eller helt enkelt med en slickepott).

Häll upp smeten i formen och strö blandade frön och flingor ovanpå brödet, platta gärna in det lite.


Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 70 minuter (innertemperatur ca 96 grader)
Ta ur brödet ur formen och linda in i en brödduk och låt det vila på galler över natten.


Servera brödet i ca 1 cm tjocka skivor. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar